Home Laatste Feyenoord Nieuws Wieffer: ‘Ik denk dat iedereen heel slordig aan de bal was’

Wieffer: ‘Ik denk dat iedereen heel slordig aan de bal was’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord speelde gisteren gelijk tegen FC Volendam en na afloop  was Mats Wieffer niet te spreken over de manier waarop Feyenoord voor de dag kwam.

”Ik denk dat iedereen heel slordig aan de bal was”, begint Wieffer tegenover ESPN. ”We konden moeilijk de vrije man vinden en als we hem vonden, ging het te traag. We moesten sneller naar de buitenspelers. Op een gegeven moment ging Volendam één-op-één spelen en als ze de bal hadden, schoten ze hem meteen lang. Daar hadden we het heel moeilijk mee.”

Wieffer gaat verder. ”De tweede helft denk je dat we er iets feller ingaan, maar op de laatste tien minuten na was het veel te traag. Te veel lopen. Het was gewoon slecht vandaag. Je zou haast denken dat wij er misschien te makkelijk over denken. Dat gevoel heb je misschien een beetje, wat nooit mag. Het begint bij hard werken en duels winnen. Ik denk dat we daarin tekort zijn geschoten vandaag. Dit mag nooit gebeuren. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.”

”Je wil altijd voetballen. Volendam ging één-op-één spelen en daar hadden we moeite mee om eronderuit te komen. Dan moeten we zorgen dat we de ballen beter achter de verdediging leggen, dat konden we de eerste helft niet. De tweede helft zetten we wel beter onder druk, maar al met al was het te weinig. We hadden ook te weinig loopacties achter de laatste linies. De laatste tien minuten moet het echt, en dan zie je dat we wat creëren. Het is al met al veel te weinig.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws