App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Ticket Champions League binnen handbereik: Kassa rinkelt in Rotterdam bij plaatsing miljoenenbal

Ticket Champions League binnen handbereik: Kassa rinkelt in Rotterdam bij plaatsing miljoenenbal

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Dit seizoen plaatsen zowel de nummer een als de nummer twee van de Eredivisie zich voor de Champions League. “Een oplettend Twitter-account (@scotlandscoeff1)rekende deze week de bedragen voor de 36 geplaatste clubs alvast uit en zit volgens doorgaans prima ingevoerde bronnen behoorlijk goed in de richting”, zegt Rik Elfrink in het Algemeen Dagblad. De UEFA moet alle bedragen overigens nog wel bevestigen, voor de goede orde.”

“Deelnemers aan de Champions League van seizoen 2024-2025 krijgen volgend jaar allemaal een vaste én variabele startpremie uitgekeerd”, valt er te lezen. “De vaste premie stijgt van 15,6 miljoen dit seizoen naar zo’n 18,6 miljoen volgend seizoen, zo is de verwachting. Afgaand op de huidige stand van zaken zou de variabele premie voor Feyenoord rond de 20 miljoen euro. Dit kan misschien nog enkele miljoenen meer worden. Zonder ook maar een bal te trappen, kan Feyenoord (39 miljoen) naar verwachting dus sowieso al een enorm bedrag toucheren, nog exclusief de vier recettes voor de thuiswedstrijden.”

“In die groepsfase is ook nog veel geld te verdienen, zo is nu het idee. Er wordt een ranglijst voor 36 ploegen opgemaakt en aan de eindstreep krijgt de hoogst geklasseerde ploeg bijna 10 miljoen euro en het laagst geklasseerde team bijna 3 ton. Een gewonnen wedstrijd levert daarnaast iets meer dan 2 miljoen euro op en een remise zo’n zeven ton, is de perceptie van de rekenmeesters uit Schotland. Na het afwerken van de groepsfase gaat het ook hard. Ploegen die zich voor de zogeheten tussenronde van de Champions League plaatsen, waarin wordt bepaald wie naar de laatste zestien gaan, kunnen twaalf of dertien miljoen euro verdienen. Vanaf de kwartfinales worden de premies nog veel hoger.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

Renier 31 maart 2024 - 23:35

Blijven

Reply
FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert