App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Onze Tempel is jarig: ‘De Kuip viert 87ste verjaardag’

Onze Tempel is jarig: ‘De Kuip viert 87ste verjaardag’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Onze prachtige Kuip is vandaag jarig! Vandaag precies 87 jaar geleden opende Stadion Feijenoord, De Kuip, haar deuren.

Mogelijkheden ziet Pieter Nieuwenhuis, directeur van Hypercube, nog voldoende voor de komende jaren.”Met De Kuip kan veel meer geld verdiend worden dan nu gebeurt”, vertelt hij in het magazine Perspectief. ”Kijk naar het Philips Stadion. Dat is 25 jaar ouder dan De Kuip en genereert meer omzet in een kleiner verzorgingsgebied. Breng horeca en sanitair op niveau. Creëer ontmoetingsruimten voor fans en zakelijke ontvangstruimten dicht bij het veld. Verhoog het aantal business units. Kijk ook naar de infrastructuur rond het stadion. Maak het stadion beter bereikbaar met openbaar vervoer.”

De gemeente moet hier een cruciale rol in gaan spelen. ”Feyenoord moet een goed plan maken. Ga met de gemeente in gesprek over de vraag ‘wat willen we nou stedenbouwkundig in die driehoek?’. Denk aan modernisering van bedrijfsfuncties in de richting van onderwijs en kennisbedrijven. Zo’n stadion is voor veel mensen een inspirerende omgeving waar ze graag naartoe gaan. Maak de begane grond van het stadion doorlaatbaar en creëer zeven dagen per week en 24 uur per dag een dynamiek waar mensen werken, studeren en recreëren. De leefbaarheid van het gebied krijgt dan een enorme impuls.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert