Home Laatste Feyenoord Nieuws Koeman: ‘Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren’

Koeman: ‘Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Bondscoach Ronald Koeman is niet te spreken over het feit dat de UEFA maar toe staat om 23 spelers op te nemen in de definitieve selectie voor het EK.

Aan Feyenoord zijde hopen Mats Wieffer, Quinten Timber, Justin Bijlow, Calvin Stengs en Quilindschy Hartman op een plekje in de definitieve EK-selectie. “Ik vind het absurd dat je voor het EK maar 23 spelers mag selecteren,” zegt Koeman in gesprek met De Telegraaf. “Gelukkig vindt mijn Duitse collega Julian Nagelsmann dat ook. We leggen ons hier ook niet bij neer. De UEFA moet niet eigenwijs zijn. Ze moeten doen wat het beste is voor het voetbal en het niveau van het EK.”

“Voetballers worden zo zwaar belast”, gaat de bondscoach verder. ”Dan krijg je veel blessures. We zijn anderhalve week geleden met 26 spelers begonnen en in negen dagen zijn er vier spelers afgehaakt. En dat gebeurt ook bij andere landen. Nu moet ik mijn definitieve selectie op 7 juni inleveren. Daarna mag ik alleen nog maar een geblesseerde doelman wisselen. En we spelen pas onze eerste wedstrijd op het EK op 16 juni. “

De bondscoach verwacht door het drukke schema meer blessures. “We moeten met meerdere landen bij de UEFA lobbyen. Ik begrijp ook dat veel meer bondscoaches er op deze manier instaan. We gaan naar het einde van het seizoen. Heel veel nationale ploegen hebben nu al zoveel geblesseerde spelers die ze niet kunnen opstellen. De kans is groot dat dit de komende maanden nog erger wordt. Als er één speler wegvalt, dan kunnen we straks op het EK al geen elf tegen elf meer trainen. “

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws