App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord kan rekenen op flinke inkomsten tijdens het EK

Feyenoord kan rekenen op flinke inkomsten tijdens het EK

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord kan komende zomer mogelijk een aanzienlijke bonus krijgen. Voor elke Feyenoord-speler die deelneemt aan het EK in Duitsland, ontvangt de club geld van de UEFA.

Het is de plicht van de Europese bond om alle clubs te compenseren voor het ‘gebruik’ van hun spelers.Volgens Voetbal International komt dit voor Nederlandse clubs neer op ongeveer 9400 euro per dag per speler. Wanneer een speler na de groepsfase naar huis moet, zal er nog steeds een vergoeding van 200.000 euro zijn. Een club ontvangt 375.000 euro als een speler de finale bereikt.

Feyenoord kan een aanzienlijk bedrag bijschrijven als hofleverancier van internationale spelers. Spelers zoals Luka Ivanusec (Kroatië), Dávid Hancko (Slowakije), Ondrej Lingr (Tsjechië), Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer (Nederland) zijn over het algemeen gewaardeerde internationals. Ook Calvin Stengs en Justin Bijlow maken nog kans op een plek bij de selectie.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert