Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Daar trainen we natuurlijk heel veel op’

Slot: ‘Daar trainen we natuurlijk heel veel op’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Arne Slot schoof gisteravond aan bij Rondo. Aan tafel ging het over Orkun Kökcü, Yankuba Minteh, nieuwe aanwinsten en uitgaande transfers.

Marco van Basten is onder de indruk van de manier van opbouwen bij Feyenoord. “Ik vind het goed dat ze vanuit achteruit voetballend snel naar het middenveld komen en snel naar de voorhoede. Daar is PSV minder in en Ajax helemaal, maar wat Ajax vroeger ook goed deed is van achteruit de ruimtes zodanig maken dat je de middenvelders aan kan spelen en eventueel de voorhoede snel kan aanspelen.”

Van Basten gaat verder. “Het gaat allemaal wel over schijfjes, maar het is voetballend goed. Het gaat erom dat je kansen creëert, maar ze hebben ondertussen op een goede manier balbezit en elke afspeelkans die ze hebben is om vooruit te gaan. Dat doen ze in een hele goede organisatie. Ze staan goed met de bekende driehoekjes en vierkantjes. De tegenstander heeft het heel moeilijk om ze onder druk te zetten en dat vind ik eigenlijk al het hele seizoen het geval. Wat mankeert is de afronding en het aantal doelpunten. Daardoor staan ze tweede en hebben ze helaas in de grote wedstrijden tegen Atlético Madrid en Lazio net niet genoeg kunnen betalen met een overwinning.”

Slot haakt in. “Daar trainen we natuurlijk heel veel op. Het is prachtig om naar te kijken. Als de tegenstanders ons niet op de één-tegen-één zet en je geeft ons een plus één in de opbouw, dan weten die jongens zo goed hoe ze moeten bewegen en welke bal ze wel en niet moeten spelen. Alleen als je in de eindfase komt, zeker op Champions League-niveau, dan is Feyenoord helaas tot op heden niet in staat een individu aan te trekken die op dat niveau het verschil maakt.”

Orkun Kökcü gaf onlangs tegenover De Telegraaf een kritisch interview . “Ik weet niet of hij al heel vaak met de trainer had gesproken, maar ik denk dat je met zo’n interview weinig wint.”

“Het viel wel samen met dat hij een keer was gepasseerd. Tegen Glasgow Rangers speelde hij een belangrijke wedstrijd voor de club. Ik denk dat hij er de volgende wedstrijd weer bij is, en dat hoop ik ook trouwens. Ik ben ervan overtuigd dat het nog een succes gaat worden daar, want hij is echt een goede speler. Ik heb hem ook een berichtje gestuurd dat hij te goed is om van een trainer afhankelijk te zijn.”

De stappen die Yankuba Minteh heeft gezet, zijn ook bij de oefenmeester niet onopgemerkt gebleven. “Hij heeft vooral veel in zijn geboorteland gespeeld, waar heel weinig tactiek om de hoek komt kijken. Als jij zo snel bent is dat wel een enorm wapen. Eén actie en hij is weg, dan haal je hem ook niet meer in. Ik vind dat zijn keuzes in de eindfase al beter worden. Het vervelende voor ons is alleen dat als zijn keuzes echt goed worden, hij waarschijnlijk niet meer bij ons speelt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws