Home Laatste Feyenoord Nieuws Nieuwkoop gelukkig bij Feyenoord: ‘Hier in Rotterdam hebben we echt ons leven’

Nieuwkoop gelukkig bij Feyenoord: ‘Hier in Rotterdam hebben we echt ons leven’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Bart Nieuwkoop keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord en voelt zich op zijn plek in Rotterdam, zo laat de rechtsback weten in het magazine Helden.

”In de ideale elf kiest onze trainer Arne Slot voor Geertruida op rechtsback, maar met hem strijden voor die plek voelt goed”, vertelt Nieuwkoop in Helden magazine.”Toen Feyenoord zich meldde, was dat voor mij een ideaal scenario. Niet alleen in voetballend opzicht, maar ook privé. Op voetbalgebied was het geweldig in België, maar privé was het moeilijk. Ik wil graag mensen om me heen, ben niet graag alleen. Ook al was België niet ver weg, hier in Rotterdam hebben we echt ons leven. Het was een mooi voetbalavontuur. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik nog een keer naar het buitenland wil. Klinkt dat gek voor een voetballer? Misschien, maar zo voelt het nu wel voor mij.”

Nieuwkoop is gelukkig bij Feyenoord. ”De spelers van Feyenoord wonen bijna allemaal bij elkaar in de buurt. David Hancko, Timo Wellenreuther en Mats Wieffer wonen praktisch naast ons; een leuk clubje. Met Justin Bijlow heb ik op de club sowieso veel contact. Hij is een van de weinigen die er in mijn eerste periode bij Feyenoord al zat. Voorheen was het weleens zo dat een speler uit het buitenland eerst vier maanden in een hotel woonde voordat hij überhaupt een huis had gevonden. Daar word je niet gelukkig van en dan kun je ook niet verwachten dat zo’n speler binnen vier maanden zijn beste spel laat zien.”

De club heeft daarin grote stappen voorwaarts gemaakt. ”Nu is het top geregeld bij Feyenoord. De club regelt meteen een huis voor je. In België was dat zo anders. Union is een club uit Brussel en we trainden vlak bij Antwerpen. De helft van de spelers woonde in Brussel, in het Franstalige deel, en anderen woonden weer in Antwerpen. Hier in Rotterdam woont iedereen vlak bij elkaar. Dat maakt het ook voor de spelersvrouwen een stuk leuker en makkelijker.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws