Home Laatste Feyenoord Nieuws Keepersprobleem bij Oranje: ‘Kijk eens naar de top-5’

Keepersprobleem bij Oranje: ‘Kijk eens naar de top-5’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

De afgelopen jaren heeft het Nederlands elftal geen vaste eerste doelman meer. Frans Hoek wil een bijdrage leveren aan de opleiding van Nederlandse keepers met een boek en een digitaal platform.

Volgens Hoek is het duidelijk waar de pijnpunten liggen. “Kijk eens naar de top-5”, zegt hij tegenover De Telegraaf. “PSV, Feyenoord, Twente, AZ en Ajax. Allemaal hebben ze een buitenlandse keeper. En natuurlijk weet ik dat Justin Bijlow van Feyenoord nu geblesseerd is. Maar feit blijft dat het aantal Nederlandse keepers in de nationale én Europese top heel mager is.”

Hoek gaat verder. “Ik ga echt niet zeggen dat ik de wijsheid in pacht heb, maar je moet ergens beginnen en voor mij staat het vast dat we toe zijn aan vernieuwing”, lacht Hoek. “Want volgens mij zeg ik niks geks als ik concludeer dat het vak van keeperstrainer veel te weinig is meebewogen met de tijd.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws