Home Laatste Feyenoord Nieuws Timber haalt kracht uit het geloof: ‘We bidden niet alleen voor onszelf, maar ook voor de tegenstander’

Timber haalt kracht uit het geloof: ‘We bidden niet alleen voor onszelf, maar ook voor de tegenstander’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Bij Feyenoord speelt het geloof een belangrijke rol. In gesprek met Trouw laat Quinten Timber weten dat het geloof voor hem iets is waar hij veel kracht uit kan halen. Ook laat hij weten dat hij en Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Santiago Gimenez en Igor Paixão voor de wedstrijd even in de kleedkamer blijven om te bidden.

”Dat doen we in het Engels of Nederlands, of ‘Santi’ doet het in het Spaans”, zegt Timber. ”Hoewel ik geen Spaans spreek, begrijp ik wel wat hij bedoelt. Het draait om de connectie, de extra kracht om het veld op te gaan. En het is ook de dankbaarheid. We bidden niet alleen voor onszelf, maar ook voor de tegenstander en dat alles buiten het stadion goed mag verlopen. Dat iedereen weer gezond het veld af komt en naar huis gaat.”

De Feyenoorders halen kracht uit het geloof. ”Het is een harde wereld. En het is fijn als je dan ergens, bij iemand, je gedachten neer kan zetten. Hoe dit zo is ontstaan? We gingen met mijn moeder altijd naar de kerk, maar op een gegeven moment moet je natuurlijk ook zelf de keuze maken voor God. Dat hebben wij dan ook gedaan.”

Trainer Arne Slot speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de middenvelder. ”Ik denk dat ik altijd wel het vertrouwen van de trainer heb gehad. In de voorbereiding, toen ik terugkwam van een blessure, vond ik ook dat ik nog niet zo goed speelde. Dat zei ik ook tegen de trainer. Ik zei: trainer, ik zit er nog niet lekker in. Hij zag dat ook. Vanaf de eerste competitiewedstrijd ging ik van de ‘tien’ weer terug naar de ‘acht’, een box-to-boxpositie. Dat ging best wel goed. Vanaf dat moment heb ik die lijn doorgetrokken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws