App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Advocaat blijft ongeslagen bij Curaçao

Advocaat blijft ongeslagen bij Curaçao

door FR010 Redactie
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Na eerder afgelopen week tijdens het trainingskamp in Turkije met 1-0 te hebben gewonnen van Hull City, bleef de nationale ploeg van Curaçao onder leiding van coach Dick Advocaat (foto) ook in haar tweede oefenduel zonder verlies. Tegen het in de Turkse Süper Lig uitkomende Alanyaspor werd met 2-2 gelijkgespeeld.

Dick Advocaat coachte zijn team op zijn gebruikelijke fanatieke wijze. Op de bank nog meer Haagse inbreng bij de staf met assistent-trainer Giovanni Franken en keeperstrainer Raymond Mulder (ADO Den Haag).

In de eerste helft nam Curaçao de leiding. Na een half uur liet in het Kirbiyik Holdingstadion Jearl Margaritha op aangeven van Sherel Floranus de bal in het Turkse doel verdwijnen: 0-1. Nog voor de pauze wisten de Turken de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Ongeslagen

In de tweede helft nam de formatie van Advocaat andermaal een voorsprong. Al na acht minuten zorgde Juninho Bacuna voor de 1-2 stand. Met nog vijftien minuten op de klok kwam Alanyaspor echter weer langszij: 2-2. Daarmee bleef Dick Advocaat ook in zijn tweede duel als bondscoach van Curaçao ongeslagen.

WK

Dick Advocaat zei in januari ‘ja’ tegen het verzoek om bondscoach te worden van Curaçao met als doel een plaats te veroveren op het WK in 2026. Over drie maanden start de kwalificatiereeks voor dat WK. Curaçao moet het in de eerste groepsfase opnemen tegen Barbados, Aruba, Saint Lucia en Haïti. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de volgende ronde.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert