App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Het Nederlandse voetbal is natuurlijk perfect voor jonge spelers’

‘Het Nederlandse voetbal is natuurlijk perfect voor jonge spelers’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Leo Sauer is een van de grootste talenten die zich bij de hoofdmacht van Arne Slot heeft mogen voegen. In gesprek met Feyenoord Magazine blikt zijn vader terug op  hoe de transfer naar Rotterdam tot stand kwam.

Zijn vertelde voor de grap aan Feyenoord dat hij alleen langs zou komen als een ontmoeting met Robin van Persie mogelijk was. ”Dat was eigenlijk een grapje, want ik zou toch wel gaan. Waarom ik Van Persie wilde zien? Hij is voor mij een van de grootste Nederlandse voetballers ooit, een icoon. Dus die kans wilde ik niet laten lopen.”

Na de kennismaking was de familie van Sauer overtuigd. ”En het Nederlandse voetbal is natuurlijk perfect voor jonge spelers, zeker voor aanvallers. Bovenal wilde Leo zelf dolgraag naar Feyenoord.” De rechtspoot kwam uiteindelijk op huurbasis over van MSK Zilina met optie tot koop, die niet veel later ook definitief werd gelicht.

De jonge Slowaak mocht al snel meetrainen met het eerste elftal en was tijdens de stadsderby direct trefzeker. De jongeling volgt nog een studie en vanwege overbelasting is Arne Slot zuinig op Sauer.

”Dat komt er ook nog eens bij”, zegt zijn vader. ”Hij moet thuis studeren en soms heel vroeg op voor een examen. Af en toe deed hij dat zelfs na een late wedstrijd in de Champions League. Dan kwam hij diep in de nacht thuis en had dan om 7 uur ’s ochtends examen. Nog een paar maanden, dan heeft hij als het goed is zijn diploma.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert