App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Hélène Hendriks kritisch op Wijnaldum: ‘Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op’

Hélène Hendriks kritisch op Wijnaldum: ‘Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Hélène Hendriks is kritisch over de uitspraken van Georginio Wijnaldum. De oud-Feyenoorder heeft het zelf vaak over racisme en discriminatie, terwijl in Saudi-Arabië mensenrechten schendingen aan de orde van de dag zijn.

Hélène spreekt dan ook heldere taal. “Het structureel en stelselmatig schenden van mensenrechten vergelijkt hij dus met dit. Dan denk ik: er zal toch iemand wel met hem gesproken hebben? Je wist dat deze vraag zou komen. Dit vind ik erg, maar ook dat hij zegt dat hij er niets van merkt in Saudi-Arabië.”

De presentatrice gaat verder. “Hij neemt mensen toch wel de maat waarvan hij vindt – en terecht hoor – dat ze racistisch zijn of discrimineren. Daar is hij altijd heel duidelijk over, maar dan gaat hij wel voetballen in Saudi-Arabië. Dan wordt hij gevraagd naar de misstanden qua mensenrechten en: ‘Nee, nee, ik heb het nooit gezien.’”

Volgens de oud voetballer van Feyenoord kun je schending van mensenrechten in Saudi-Arabië  wegstrepen tegen de toeslagenaffaire in ons land. “Dan denk ik: daar had je iets langer over na kunnen denken, want dat slaat natuurlijk helemaal nergens op”, aldus Hélène.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert