Home Laatste Feyenoord Nieuws Supporter voor het leven Ruud Gullit: ‘Toen Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten’

Supporter voor het leven Ruud Gullit: ‘Toen Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ruud Gullit speelde drie seizoenen voor Feyenoord en draagt de club nog steeds een warm hart toe, zo laat hij weten in het nieuwe Feyenoord Magazine.

”Ik ben nog steeds supporter van Feyenoord,” vertelt Gullit. ”Ik volg Feyenoord. Ik wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo’n belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt.”

Gullit steekt zijn clubvoorkeur niet onder stoelen of banken. ”Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo. Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken. Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten.”

”Ze waren echt in paniek in Amsterdam”, gaat de oud-voetballer verder. ”Bij mij op de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig. Iedereen deed weer even normaal. Ik heb mijn vrienden en kennissen die voor Ajax zijn ook wel lopen dollen. Dan belde ik op en riep ik vrolijk: ‘Het gaat niet zo lekker, hè…’ Heerlijk!”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws