Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Ik zag al gelijk dat Lutsharel buitenspel stond’

Slot: ‘Ik zag al gelijk dat Lutsharel buitenspel stond’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won gisteren in Friesland van Heerenveen en de Rotterdammers hadden in die wedstrijd al vroeg op voorsprong kunnen komen. Lutsharel Geertruida zag zijn goal worden afgekeurd wegens buitenspel en trainer Arne Slot was na afloop mild voor de eigenaardige beslissing van scheidsrechter Dennis Higler.

“Ik zag al gelijk dat Lutsharel buitenspel stond”, begon Slot over het moment tegenover RTV Rijnmond. “Maar met mijn beperkte kennis dacht ik: gelukkig gaat de bal er niet rechtstreeks naartoe en krijgen we een tweede situatie. Maar Dennis Higler heeft in de rust aan John de Wolf uitgelegd dat het geen nieuwe situatie was, omdat de speler de bal niet controleerde. Hij kreeg ‘m op z’n schouder.”

Ook tegen Almere City zag Geertruida een goal in een soortgelijke situatie afgekeurd worden. “Toen had de speler alle tijd om die bal goed aan te nemen. Op basis van de regel vond ik die onterechter dan deze”, aldus de oefenmeester. “Als je de regels volgt en deze zijn zoals Dennis heeft uitgelegd – en ik heb geen enkele aanleiding om daarover te twijfelen, want een scheidsrechter zal dat wel weten – dan is het heel vervelend. Maar dan is ‘ie wel – zoals Dennis tegen John zei – duizend procent terecht afgekeurd.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws