Home Laatste Feyenoord Nieuws Drukke transferzomer op komst: ‘Er is veel geld, maar er liggen nog steeds afspraken uit het verleden’

Drukke transferzomer op komst: ‘Er is veel geld, maar er liggen nog steeds afspraken uit het verleden’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In de AD Voetbalpodcast bespreekt Mikos Gouka de situatie bij Feyenoord, dat komende zomer voor grote veranderingen staat. Enerzijds komt er, nu plaatsing Champions League zo goed als zeker is, veel geld binnen. Anderzijds staan er nog steeds afspraken uit het verleden.

Te beginnen met de inkomsten die Feyenoord, als het de tweede plaats vast weet te houden, door de nieuwe Champions League-opzet zal opstrijken. “PSV gaat ervan uit dat het zo’n 45 miljoen euro gegarandeerd binnenkrijgt”, zegt Mikos Gouka. “Voor Feyenoord zal dat gelijk of iets minder zijn. Het geld van de Champions League-campagne van dit seizoen is niet of nauwelijks aangebroken, in de winter zijn er geen spelers gehaald. Dus er is echt behoorlijk wat geld. Daar komt ook nog de verkoop bij van bijvoorbeeld Wieffer, Hartman, Gimenez, Geertruida, noem maar op.”

Toch is er een belangrijke kanttekening. “Er is straks behoorlijk wat geld, maar het is bij Feyenoord nog niet zo dat ze iedere euro die binnenkomt ook kunnen uitgeven. Er liggen nog steeds afspraken uit het verleden die ze beperken om echt grote dingen te doen op de transfermarkt. Het grote probleem is dat ze niet in de buurt komen van de salarissen die Ajax en PSV betalen. Het is niet zo dat ze deze zomer zomaar allerlei spelers kunnen halen die beter zijn dan de spelers die ze laten vertrekken. Daar staat weer tegenover dat ze Arne Slot hebben, die heeft bewezen spelers snel op een bepaald niveau te kunnen krijgen.”

“Dennis te Kloese beseft ook dat er deze zomer veel moet gebeuren”, vervolgt Gouka zijn verhaal. “Hij hoeft het niet alleen te doen, maar er zijn wel veel scouts vertrokken. Ze zijn wel aan het lobbyen voor nieuwe scouts, maar dat lukt nog niet zo makkelijk. Te Kloese moet de scouting aanvullen, een Head of Academy vinden, zorgen dat de schaduwlijst in orde is en ook nog zorgen dat hij Arne Slot uit de klauwen van grote clubs houdt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws