Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Blijkbaar is Ueda echt wel beduidend minder”

”Blijkbaar is Ueda echt wel beduidend minder”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Afgelopen zondag wist Ayase Ueda tegen Heerenveen de winnende treffer te maken. In ”Rondje Eredivisie” bespreken de heren de spitsen van Feyenoord.

Freek Jansen begint. “Giménez moet de voorkeur krijgen, want Ueda heeft nog te weinig laten zien. Zijn laatste doelpunt was tegen Utrecht, heel lang niet gescoord! Zondag scoorde hij dan eindelijk. Hij had wel dichter op Giménez moeten zitten. Als jij 9 miljoen voor een spits neerlegt en Giménez is al twee maanden aan het kwakkelen, daar zou je meer concurrentie voor willen hebben in je selectie. Blijkbaar is Ueda echt wel beduidend minder.”

Marco Timmer gaat verder. “In die zin, ze hebben hem wel gehaald als opvolger voor Giménez. Giménez moet uiteindelijk worden verkocht. Je gaat je spits niet voor meer geld verkopen als je hem op de bank zet, voor de marktwaarde is het niet lekker. Feyenoord zit in de luxe omstandigheid dat ze nu al weten op welke plek ze gaan eindigen. Dat betekent dat de beleidsbepalers en trainer bezig kunnen met volgend seizoen. Ze zullen natuurlijk die beker willen winnen, maar ze kunnen bezig met volgend seizoen. Dan ga je niet je melkkoe op de bank zetten. En hoeveel heeft ie er gemaakt in de eerste seizoenshelft, 19? Als je er zoveel kan maken in de eerste seizoenhelft dan kan dat ook in de tweede helft”, aldus Timmer.

Sjoerd Keizer haakt in: “Top Europa is voor spitsen uit de Eredivisie bijna niet te doen. Het is dus sowieso denk ik dat je op de subtop moet inzetten. Het is een goede spits, maar wel iemand die al lange tijd aan het kwakkelen is.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws