App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Wieffer: ‘Ik vond het een verdiende overwinning’

Wieffer: ‘Ik vond het een verdiende overwinning’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won vanmiddag van Heerenveen en aan Rotterdamse zijde speelde Mats Wieffer opnieuw een sterke partij. De middenvelder verscheen na afloop voor de camera van ESPN.

”Ik vond het een verdiende overwinning,” begint Wieffer. ”Ik denk dat Heerenveen niet veel kansen heeft gehad. Drie keer voor de goal en eentje afgekeurd die er bijna inging van Patrik. Ik vond de overwinning zeker verdiend. Ik denk dat we de eerste helft goed speelden. Veel kansen creëren en veel dreiging, goede loopacties een paar keer.”

Zijn doelpunt kwam op een gunstig moment. ”Dan ga je lekker de kleedkamer in met een gevoel dat je in de tweede helft moet doordrukken. Dan maken ze de 2-1 en dan komen we weer heel knap terug. Ze maken natuurlijk een fout op het laatst, maar uiteindelijk hebben we terecht gewonnen.” SC Heerenveen hield het veld compact. ”Over het algemeen is het leuker als je veel meer ruimte hebt, maar dat is nu eenmaal niet zo.”

De middenvelder was wederom belangrijk met zijn loopacties. ”Ik heb vroeger ook veel op tien gestaan, dus op zich kan ik dat wel. Als je op zes staat is het iets anders, nu stond ik wat hoger. De trainer heeft er heel veel op gehamerd dat dit soort loopacties er moeten komen. Hele goede bal precies tussen de keeper en de laatste lijn. Dan kan ik hem er met mijn stelten net tussen krijgen.”

Wieffer gaat verder. ”We blijven gaan als team, elke keer hetzelfde blijven doen. Ook rustig aan de bal. Het lijkt soms een beetje saai en sommigen denken dan dat wij niet willen, omdat we achterin blijven rondspelen. Ik denk dat we iets sneller de zijkanten hadden kunnen zoeken, maar al met al denk ik dat we rustig blijven en moet je een beetje geluk hebben. Als ze die fout niet maken wordt het moeilijker, maar uiteindelijk winnen we hem wel en dat is een compliment.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert