App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Ueda hikt hier al vrij lang tegenaan’

Slot: ‘Ueda hikt hier al vrij lang tegenaan’

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won vanmiddag van SC Heerenveen en aan Rotterdamse zijde tekende Ayase Ueda voor de winnende treffer. Na afloop gaat trainer Arne Slot in op de winnende goal van de Japanner.

”Ueda hikt hier al vrij lang tegenaan”, begint Slot op het persmoment na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen. ”Ten eerste wil je als spits heel graag scoren en het liefst ook nog op belangrijke momenten. Daar is hij een aantal keer heel dichtbij geweest. Lazio-uit herinner ik me nog waar een bal vlak voor tijd door de keeper gepakt wordt.” Tegen SC Heerenveen wist Ueda wel het net te vinden. ”Dat is het voor hem heel prettig. Ik denk vooral dat Ueda het keihard nodig heeft.”

Slot hoopt dat de goal het begin is van een mooie reeks. ”Ueda is een heel introverte jongen. Je ziet wel in zijn houding dat wanneer hij een kans mist, of als hij is ingevallen en hij komt daarna binnen. Dat hij, maar dat is ook een aanname van mij, want Japanse mensen hebben in zich dat ze heel graag het vertrouwen dat de mensen van de club in hen hebben, willen terugbetalen. Hij vindt het frustrerend dat het nog niet in voldoende mate gelukt is.”

Ueda is altijd hard blijven werken en dat is voor de oefenmeester het belangrijkste. ”Dat heeft hij altijd gedaan en vroeg of laat krijg je altijd de beloning voor hard werken. Die heeft hij vandaag gehad en ik hoop dat het een begin is van vele die gaan volgen. Ik wil hem niet iets aanpraten, maar de eerste goal in De Kuip daar hikt hij nog wel een beetje aan. Als hij de volgende keer invalt, laat de fans van ons hem dan volledig omarmen. Dat doen ze eigenlijk al, maar nog extremer. Op eenzelfde manier als Santiago zou ik bijna zeggen, dat kan hij wel gebruiken.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

Kroegbaas piet 18 maart 2024 - 11:26

Hij komt nog een beetje te kort voor het grote werk als ik hem was zou ik er nog een jaartje aan plakken bij Feijenoord om wat hij nog mist bij te werken en sterker te worden en doel treffender

Reply
FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert