App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Ontwikkeling Quinten Timber: ‘Waar vooral zijn kracht ligt, is als laatste schakel richting de aanvallers’

Ontwikkeling Quinten Timber: ‘Waar vooral zijn kracht ligt, is als laatste schakel richting de aanvallers’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Quinten Timber maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door en is wekelijks een vaste kracht op het middenveld. Voetbal International laat zijn licht schijnen op de middenvelder van Feyenoord.

“Die meer vooruitgeschoven rol zie je goed terug in de cijfers. Waar afgelopen seizoen zo’n 38 procent van zijn balcontacten werd genoteerd in en rondom het strafschopgebied van de tegenstander, is dat dit jaar gestegen naar bijna vijftig procent. Het zorgt ervoor dat Timber een stuk gevaarlijker is voor het doel en met zes goals al vaker gescoord heeft dan in zijn eerste twee jaargangen in de Eredivisie bij elkaar (vier treffers) “, schrijft Bart Frouws.

Frouws gaat verder. “Waar vooral zijn kracht ligt, is als laatste schakel richting de aanvallers. Al 54 keer bracht hij uit open spel een ploeggenoot in stelling dit seizoen. Dat is het hoogste aantal van alle Eredivisie-spelers. Het leverde in totaal zes assists op.”

Maar ook zijn loopvermogen is belangrijk, valt te lezen. “Naast aangever is Timber ook belangrijk als aanjager in het pressievoetbal van Arne Slot. Hij staat boven aan het lijstje van Feyenoord-spelers met de meeste balheroveringen diep op de helft van de tegenstander.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert