Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘De zomer waarin de hoofdmacht gerenoveerd moet worden’

‘De zomer waarin de hoofdmacht gerenoveerd moet worden’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Mikos Gouka laat zijn licht schijnen op de monsterklus die hij deze zomer bij Feyenoord verwacht. Wordt de bekerfinale het laatste kunstje van een groep die na dit seizoen uit elkaar gaat vallen?

Gouka: “De aankopen die Feyenoord weer competitief aan PSV moeten maken en die een eventueel hersteld Ajax op afstand moet houden, moeten vooral van Te Kloese komen. Die heeft met Bjarne Hansen, Erik Elias, Chris Akkas, Micha Jansen nog maar vier scouts die ook echt wedstrijden bezoeken, terwijl de verwachting is dat de door Frank Arnesen binnengehaalde Hansen nog zal vertrekken.”

Naar alle waarschijnlijkheid gaat ook de selectie er anders uitzien. “Het maakte de zomer waarin de hoofdmacht gerenoveerd moet worden een nog grotere uitdaging. Feyenoord is bereid Giménez te verkopen, mits de gewenste miljoenen op tafel worden gelegd. De Mexicaanse bondscoach Jaime Lozano vertelde deze week in Mexico, na een volgens hemzelf vruchtbaar bezoek aan de Kuip, nog maar eens dat de spits deze zomer de deur in Rotterdam achter zich zal dichttrekken.”

“Ayase Ueda werd afgelopen zomer al voor 9 miljoen euro opgehaald bij Cercle Brugge als opvolger”, gaat Gouka verder. Of de Japanner goed genoeg is, moet nog blijken. Maar op die positie is in elk geval vooruit gedacht door de Rotterdammers.” Dan is nog niet zeker of Hancko en Timber blijven.

Ook de keeperskwestie is een interessante. Gouka: “De topkeepers Justin Bijlow en Timon Wellenreuther volgend seizoen samen knokkend voor één plekje onder de lat, dat is wel een erg romantische gedachte na de wervelende invalweken van de Duitser.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert