Home Laatste Feyenoord Nieuws Stengs: ‘Ik hoop dat mensen mij zien als een speler die in het veld vrij en sierlijk is’

Stengs: ‘Ik hoop dat mensen mij zien als een speler die in het veld vrij en sierlijk is’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In een interview met Feyenoord Magazine blikt Calvin Stengs terug op zijn loopbaan.

“Ik hoop dat mensen mij zien als een speler die in het veld vrij en sierlijk is. Die sierlijke stijl had ik al toen ik in de jeugd bij AZ speelde. Ik was daar lange tijd een van de kleinste spelers van mijn lichting. In de opleiding van AZ keken ze toen naar je zogenoemde biologische leeftijd. Met andere woorden: hoe ver je lichaam al ontwikkeld is. Toen ik zestien was, had ik een biologische leeftijd van 14,5, terwijl die bij andere jongens in mijn team zeventien of bijna achttien was. Zo bezien zat er dus drie jaar verschil in onze ontwikkeling. Daar moest ik tegenop boksen en dat was soms moeilijk.”

Het ging ook een periode wat minder. “Ik heb toen een jaartje extra in Onder 16 gespeeld. In het begin vond ik dat vervelend, want het voelde een beetje als blijven zitten op school, maar achteraf gezien is dat jaar juist heel goed voor mij geweest. Ik heb toen heel veel wedstrijden kunnen spelen, waardoor ik me goed heb kunnen ontwikkelen. Pas op relatief late leeftijd ben ik wat langer geworden. Toen werd ik wat slungeliger, maar het sierlijke is altijd wel gebleven”, besluit Stengs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert