Home Laatste Feyenoord Nieuws Yankuba Minteh onder de indruk van Vinicius Junior: ‘Zó wil ik ook spelen’

Yankuba Minteh onder de indruk van Vinicius Junior: ‘Zó wil ik ook spelen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Yankuba Minteh lijkt zich met de week beter te gaan ontwikkelen. In gesprek met Voetbal International gaat de jonge vleugelspeler in op zijn doelen.

De Gambiaan denkt terug aan vroeger. “Barcelona, ik keek elke wedstrijd met mijn vader. Het was in de tijd van Xavi, Iniesta, Dani Alves, Busquets; ik kan die hele ploeg zó opnoemen, maar natuurlijk keek ik maar voor één speler: Lionel Messi. Hij is nog steeds mijn idool, de beste speler ooit. Als ik vroeger Messi had zien spelen, pakte ik meteen de bal en ging zelf voetballen, proberen na te doen wat hij had gedaan, voor zover je dat lukt natuurlijk.”

Tegenwoordig kijkt de buitenspeler ook naar andere spelers. “Hatem Ben Arfa vond ik ook heel goed, zeker toen hij bij Newcastle speelde. Nu geniet ik van Phil Foden, Rodrygo, João Felix en vooral van Vinícius Júnior. Hij koppelt snelheid aan techniek en overzicht, zó wil ik ook spelen. Ik hou van dat soort spelers.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert