Home Laatste Feyenoord Nieuws Te Kloese lachend over Slot: ‘Daar word je gek van die man’

Te Kloese lachend over Slot: ‘Daar word je gek van die man’

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Sinds januari 2022 is Dennis te Kloese directeur van Feyenoord. In de Podcast De Beslissers van FC Afkicken gaat de directeur in op zijn band met Arne Slot en het eerste contact met Feyenoord.

”Ik heb geprobeerd Luis Sinisterra te huren van Feyenoord voor LA Galaxy”, begint de directeur zijn verhaal. ”Daar waren ze eigenlijk wel mee eens. Hij raakte echter ernstig geblesseerd en ging het niet door. Toen had ik vervolgens wat contact met Feyenoord. Ik sprak met Sjaak Troost en Toon van Bodegom.” Toch duurde het even voor beide partijen elkaar weer vonden.

”Eigenlijk uit het niets kreeg ik een telefoontje van Toon en van Sjaak. We zijn op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Zou je daar interesse in hebben? Zou je daarover willen praten? Zou je met andere RvC-leden kennis willen maken? Zij stellen natuurlijk de algemeen directeur aan. Zo is het een beetje gaan rollen.”  Uiteindelijk werd Te Kloese in januari 2022 aangesteld als opvolger van Mark Koevermans.

Met Arne Slot was er direct een klik. ”Waar wij op elkaar lijken? We zijn allebei hele harde werkers. Slot is echt een harde werker, hij steekt er verschrikkelijk veel tijd in. Het is echt ongelooflijk. Ik heb ook trainers meegemaakt waarbij de telefoon echt om 12 uur uitging, hij zet hem juist aan, daar word je gek van die man”, lacht Te Kloese. ”Met hem krijg je geen rust.”

Slot heeft alles op de rit en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. ”Voordat we een speler echt hebben gecontracteerd, heeft hij al een gesprek met zichzelf: stel dat die jongen niet zou spelen, dan moet ik daarover praten, en moet ik dat doen. Dan zeg ik: rustig aan, we hebben hem nog niet eens gecontracteerd. Ik vind het ook wel een kwaliteit. Je kan het uitleggen dat Slot het zichzelf soms moeilijk maakt. Aan de andere kant maakt hij het zich dusdanig moeilijk dat hij gewoon goed voorbereid is.”

Toch zijn er  ook wel eens discussies. ”Nee, we zijn het niet over alle spelers eens.”  Wel is het zo dat wanneer een speler wordt aangetrokken, iedereen het daarover eens is. ”Ik denk dat we meer van mening verschillen over wat belangrijk is. Soms vindt hij bepaalde zaken heel belangrijk, en ik niet. We hebben wat dat betreft een goede balans gevonden de laatste jaren met spelers die hier zijn binnengekomen. Ik denk dat het ook voor Arne een bepaalde rust geeft. Ik hoop en ik denk dat hij het zo ervaart dat de communicatie van mij naar hem open is, en daar vertrouwen uit kan putten.”

”Slot is echt een hele talentvolle trainer, heel goed”, Te Kloese. ”Het is geen toeval dat spelers keer op keer beter worden onder zijn leiding. Het elftal goed laten spelen, dat is ook niet makkelijk. Je ziet ook bij andere clubs, als er veel nieuwe spelers komen, dat het moeilijk is om ze in te passen. Dat is een kwaliteit van Arne, maar ook van onze staf en onze performancestaf en scouting. Om niet alleen op technische kwaliteiten, maar ook op karakter, gedrag en leeftijd te scouten, en hoe we dat complementair kunnen maken naar een goede selectie.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

Alberto 18 maart 2024 - 13:25

Budimir Osasuna.
Een perfecte spits voor Feyenoord.

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws