App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Minteh: ‘Heel bescheiden als je het vergelijkt met Feyenoord’

Minteh: ‘Heel bescheiden als je het vergelijkt met Feyenoord’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Yankuba Minteh lijkt de laatste weken steeds beter in vorm te raken. In gesprek met Voetbal International gaat de jongeling in op zijn ontwikkeling.

”Ik heb nog geen rijbewijs”, vertelt Minteh. ”Ik fiets graag. Het is alleen zo koud in Nederland, altijd wel regen of wind. In Gambia pakte ik de fiets om even naar het strand te rijden of zo. Altijd de zon. In Nederland heb ik te maken met andere omstandigheden. Niet zo leuk, maar het is zoals het is. Mijn rijbewijs haal ik wel in Engeland. Dan leer ik tenminste meteen aan de linkerkant rijden. Tot die tijd fiets ik gewoon lekker door.”

Minteh gaat verder. ”Bij Odense hadden we ook besprekingen op basis van videoanalyse, maar dat was heel bescheiden als je het vergelijkt met Feyenoord. Het gaat hier zo gedetailleerd. Daarnaast wordt alles gemeten, van wat je eet tot hoe je slaapt. Ik heb zodoende heel veel geleerd over mijn lijf. Ik weet wat ik wel en niet kan eten, ik weet wat ik beter moet doen. Hier kan ik me écht helemaal focussen op voetbal. Het betaalt zich ook uit, voel ik. Op alle onderdelen van het spel ben ik beter geworden bij Feyenoord.”

”Uiteindelijk is de Premier League mijn doel en Newcastle United is de club die veel vertrouwen in me heeft”, is de buitenspeler duidelijk. ”Ik heb geen idee hoe de toekomst eruitziet. Ik ben een keer in Newcastle geweest, toen speelden ze tegen Borussia Dortmund. Ik zal binnenkort wel horen wat voor plannen de club heeft met mij. Ik ben nog jong, ik heb de tijd, misschien dat ze me nog een keer willen verhuren. Ik weet het nog niet, ik hoor het wel, ik laat alles op me af komen. Ik weet alleen dat ik ooit in de Premier League zal spelen.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert