Home Laatste Feyenoord Nieuws Smal over fluitconcerten: ‘Zo werkt het nu eenmaal. Leuk is het nooit’

Smal over fluitconcerten: ‘Zo werkt het nu eenmaal. Leuk is het nooit’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Gijs Smal wordt de laatste dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord. De linksback was zaterdagavond het mikpunt van kritische geluiden van de Twente supporters.

“Zo werkt het nu eenmaal. Leuk is het nooit. Het liefst heb je dat ze je naam scanderen, maar het is ook wel eens anders”, reageert Smal tegenover Voetbal International.”Toen ik mijn eerste bal kreeg ingespeeld van Robin Pröpper, hoorde ik het meteen. Normaal sluit ik me goed af voor het publiek, maar hier was geen ontkomen aan. Als speler moet je er toch gewoon boven staan. Ik had me erop ingesteld.”

Toch draaide het gaandeweg de wedstrijd om. “Toen ik mijn eerste corner moest nemen, begonnen ze ook al te klappen. En toen ik gewisseld werd, stond die hele kant van het stadion op. Dat doet echt wat met me”, geeft Smal toe. “Ik vind de supporters van FC Twente fantastisch, daar doen die fluitconcerten niets aan af.”

Smal kijkt terug op mooie jaren in Enschede. “Ron Jans kwam, Jan Streuer kwam, en daarna allemaal transfervrije en gehuurde spelers. Zo viel alles in elkaar”, zag hij. “Het eerste jaar werden we twaalfde, het jaar erop vierde doordat we een aantal goede, ervaren jongens erbij hadden gehaald. Vorig seizoen werden we vijfde, en nu staan op pole-position voor Champions League-voetbal. Dat is het belangrijkste.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert