App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Het is altijd leuk om met dit soort jongens te werken als je ziet wat voor potentie erin zit’

Slot: ‘Het is altijd leuk om met dit soort jongens te werken als je ziet wat voor potentie erin zit’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Binnenkort gaat Feyenoord om de tafel met Newcastle United om te praten over een langer verblijf van buitenspeler Yankuba Minteh. Trainer Arne Slot ging zondagavond op de persconferentie in op de situatie rond Minteh.

“Het is altijd leuk om met dit soort jongens te werken als je ziet wat voor potentie erin zit”, begon de oefenmeester. “Topspelers hebben vaak of snelheid van lopen, of snelheid van denken. Bij Yankuba zit het iets meer in zijn snelheid van lopen, maar in dat laatste vind ik dat hij een mooie ontwikkeling doormaakt.”

Toch is Slot voorzichtig in zijn uitspraken. “Het is nog mooier om met dit soort jongens te werken als ze van jezelf zijn, want dan levert het meer geld op voor de club. Ik kom van AZ en daar was onderdeel van het beleid dat ze in principe altijd aanvallers van zichzelf wilden hebben, omdat aanvallers meer geld waard worden. Maar je kan als club in de omstandigheid komen dat je een bepaalde kwaliteit niet kan kopen of krijgen, waardoor huren wel interessant wordt. Dit seizoen gold dat al voor Minteh.”

Uiteraard is het ook de vraag of Newcastle United openstaat voor een langer verblijf van de buitenspeler. “Misschien willen ze hem zelf wel heel graag terug hebben als ze zien dat hij zich heel goed ontwikkelt. Misschien willen ze zelf zien of hij klaar is voor dat niveau. Ik weet alleen niet of dat volgens de regelgeving al mag. Maar we zien het de komende weken wel.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert