Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel’

‘Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Yankuba Minteh drukt de afgelopen weken steeds vaker zijn stempel op het spel van Feyenoord en is met zijn goals belangrijk geweest voor de ploeg. Tom Saintfiet, die de scepter zwaaide bij Gambia tijdens de Afrika Cup, ziet ook dat de buitenspeler zich steeds beter ontwikkelt.

“Minteh is een talentvolle jongen en echt razendsnel”, begint Saintfiet tegenover het Algemeen Dagblad. “Hij maakt nog wel te vaak de verkeerde keuzes. Dat kan, hij is nog jong. Op dit moment is de stap naar Newcastle United te groot, denk ik. Hij moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan bij Feyenoord uitstekend. Daar spelen ze aanvallend voetbal, daar hebben ze een uitstekende trainer in Slot. Het zou goed zijn als hij in Rotterdam bleef.”

Saintfiet ziet ook de jeugdigheid bij de buitenspeler, die Arne Slot al eerder benadrukte. “Yankuba is een beetje een einzelgänger. Het was niet altijd makkelijk om tot hem door te dringen. Maar zijn kwaliteiten zijn helder. De komende jaren bepalen veel. Misschien kan hij een basiskracht worden in de Premier League, misschien is Feyenoord wel zijn top. Met dat laatste is overigens ook niets mis.”

Saintfiet is van mening dat Minteh geen speler is voor de snelle omschakeling. “Dat kan zorgen voor minder frisheid in balbezit. En als je zo speelt, moet je ook scoren uit één of twee kansen die je krijgt op de counter. Bij Feyenoord leert hij hoe te bewegen en te handelen in kleine ruimtes. Ik ga er niet over, maar als je het mij vraagt zit hij op dit moment en mogelijk ook volgend seizoen gewoon goed bij Feyenoord.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws