App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Toen kwam Arne Slot en werd er waarde op het veld gecreëerd’

‘Toen kwam Arne Slot en werd er waarde op het veld gecreëerd’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord loopt, mede door de slechte resultaten van de Amsterdammers, financieel gezien in op Ajax. Tom Knipping van Voetbal International legt uit hoe dit in elkaar zit.

”Slot is daar een goed voorbeeld van, want Feyenoord maakte natuurlijk jarenlang negatieve transferresultaten. Hij is met de spelers aan de gang gegaan en heeft een negatieve trend omgebogen naar iets positiefs. Dat is een hele belangrijke zet geweest.”

Daarmee doorbraken de Rotterdammers de negatieve traditie. ”Feyenoord was een van de weinige clubs die altijd verlies maakte met transfers. De meeste Nederlandse clubs werken met een begrotingstekort dat ze dan goedmaken met spelersverkopen. Feyenoord slaagde er lange tijd niet in om hele goede spelersverkopen te doen en maakte altijd verlies. Moesten ze wel een sluitende begroting indienen bij de KNVB, anders zouden ze in de problemen komen. Daardoor heeft Feyenoord lange tijd vrij zuinig begroot. Toen kwam Arne Slot en werd er waarde op het veld gecreëerd.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert