App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Dat gesprek zit er wel aan te komen’

Slot: ‘Dat gesprek zit er wel aan te komen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Arne Slot is naar eigen zeggen nog niet bezig met de invulling van de selectie voor komend seizoen. Wel heeft hij wekelijks goed contact met Dennis te Kloese.

”Dat doen we bijna wekelijks, of dagelijks”, vertelt de oefenmeester op het persmoment. ”Afhankelijk van hoe vaak Dennis en ik elkaar spreken. Dan kijk je naar de toekomst, maar er zijn nog geen gesprekken van. Er is zoveel geld, en als die weggaat, dan blijft er zoveel over. Dat nog niet, maar dat gesprek zit er wel aan te komen. We hebben het wel dagelijks over de ontwikkeling die ik zie bij de spelers die ik zie. De dreigingen die hij ziet vanuit de transfermarkt en de kansen die hij ziet vanuit de transfermarkt.”

Slot was geen veeleisende trainer en heeft zich altijd geschikt naar de mogelijkheden die de club tot beschikking had. ”Toen ik hier startte was mijn absolute wens: laat Steven Berghuis blijven. Ik weet dat ik mezelf er niet populairder mee maak dat ik dat twee-en-een-half jaar later zeg, maar dat was wel mijn absolute wens. Hij was de topscorer en bijna bij elk goal betrokken. Hij ging weg en we kregen er amper geld voor, en een jaar later ging bijna de hele selectie weg en afgelopen seizoen gingen ook de nodige spelers weg. Het gaat er dan vooral om wat dan het perspectief is?”

”Of ik dan trainer ben of een ander. Of dat Dennis de technisch directeur is of een ander. Iedereen wil een zo goed mogelijke selectie hebben. Ook als je ziet wat PSV heeft gedaan op de transfermarkt en de verwachting dat Ajax zich ook weer gaat roeren. Dan weet je dat je je elftal moet gaan versterken, omdat we tien punten achter de koploper staan. PSV was afgelopen jaar tweede en heeft ervoor gekozen om het elftal extreem te versterken. Dat zal de nummer twee, of de nummer drie – we zijn niet zeker van de tweede plek – komende zomer ook moeten doen om de nummer 1 in te halen.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert