Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Ik verwacht in ieder geval dat hij meer geld gaat opleveren voor Feyenoord dan Orkun Kökcü heeft gedaan”

”Ik verwacht in ieder geval dat hij meer geld gaat opleveren voor Feyenoord dan Orkun Kökcü heeft gedaan”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Mats Wieffer is inmiddels wekelijks een van de uitblinkers in het elftal van Arne Slot. Hoofdredacteur Pieter Zwart van Voetbal International wierp zijn blik dan ook op de ontwikkeling van de middenvelder van Feyenoord.

“Hij is van best ver gekomen”, begint Pieter Zwart. “Hij heeft zich spectaculair ontwikkeld en is nu een speler die bij Feyenoord als eerst op het wedstrijdformulier staat. En als het even kan, laat Slot hem ook 90 – of 120 – minuten staan. Hij is nu echt een sleutelspeler in dit Feyenoord.”

“Mocht Wieffer langer blijven dan dit seizoen, dan gaat hij ook de grote leider van Feyenoord worden”, is de voorspelling van Zwart. “Hij heeft de capaciteiten en spelintelligentie om dat te doen. Tactisch is hij al een beetje de leider. Als er iets moet worden omgezet, zie je dat Slot zich daarbij vaak richt tot Wieffer. Hij ziet de dingen snel en kan dat vertalen naar het veld. Misschien dat hij qua gedrag nog meer de leider kan worden.”

Het zou natuurlijk ook goed kunnen dat de middenvelder na dit seizoen een transfer maakt. “Zijn plafond kan wel eens heel hoog liggen. Ik verwacht in ieder geval dat hij meer geld gaat opleveren voor Feyenoord dan Orkun Kökcü heeft gedaan.” De 25 miljoen euro die Benfica afgelopen zomer voor Kökcü betaalde, is nog altijd een recordbedrag voor Feyenoord.

“Iedereen in Europa heeft gezien dat hij het ook op het allerhoogste niveau kan, in de Champions League. Dan zijn clubs best bereid om veel geld te betalen voor een speler als Wieffer, die kan voetballen én fysieke capaciteiten heeft op die controleurspositie”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws