App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Wieffer realistisch: ‘De hoop is nooit weg, maar nu moeten we gewoon focussen op die tweede plek’

Wieffer realistisch: ‘De hoop is nooit weg, maar nu moeten we gewoon focussen op die tweede plek’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord speelde vanmiddag gelijk tegen PSV en de kans om de landstitel nog te veroveren lijkt daarmee ver weg. Na afloop verscheen Mats Wieffer voor de camera van ESPN.

“Qua voetbal heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld”, begint de middenvelder. “Zij zetten goed druk en vooral hoog. Dat is moeilijk om onderuit te spelen. We hadden al bekeken dat ze in lange ballen vaak één-op-één kwetsbaar zijn achterin. Je ziet dat we de kansen vaak daaruit creëren, dus daarom moest ik wat hoger staan. Jammer dat je dan eigenlijk de tweede helft niet echt wat weggeeft, maar Guus Til dan één keer goed staat.”

Wieffer gaat verder. “Vanuit onze kant waren het natuurlijk veel lange ballen en veel duels proberen te spelen, omdat daar de ruimte lag. Je zag aan het begin van de eerste helft dat wij proberen te voetballen, maar zij heel goed zijn in drukzetten. We zochten het een linie verder en dan stonden zij vaak één-tegen-één. Ik denk dat wij daar gevaarlijk in waren.”

De middenvelder had liever zelf de regie gehad, maar de wedstrijd leende zich daar niet voor. “Ik denk dat iedereen dat liever heeft dan lange ballen. Uiteindelijk is het jammer dat we hier niet winnen.” De kansen op de landstitel? “Je moet eigenlijk alles winnen, dat is gewoon logisch. We hadden hier moeten winnen, dus nu wordt het heel lastig. PSV moet punten verspelen en wij moeten winnen, zo simpel is het. De hoop is nooit weg, maar nu moeten we gewoon focussen op die tweede plek. Als PSV punten gaat verspelen, zien wij dat dan wel weer.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert