App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Dan komt die vervelende Guus Til, die altijd weer fit is als wij precies tegen hem moeten’

Slot: ‘Dan komt die vervelende Guus Til, die altijd weer fit is als wij precies tegen hem moeten’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord speelde vanmiddag gelijk in Eindhoven tegen PSV en ziet dat het gat met de koploper tien punten blijft. Na afloop verscheen trainer Arne Slot voor de camera van ESPN.

“Het was een intens gevecht, ook omdat je na vier minuten al op 1-0 achterkomt”, begint de oefenmeester. “Het was een geweldige individuele actie. Natuurlijk hadden we liever niet gehad dat Tillmann daar in de een-tegen-een uitkomt, maar je weet dat zij de kwaliteiten hebben om dat te domineren. Dan is het heel vervelend dat die bal direct binnenvalt. Dit was pure individuele kwaliteit van een speler die vandaag niet onaardig speelde.”

Lukte het zijn ploeg om na de achterstand terug in de wedstrijd te komen? “Zeker wel, alhoewel PSV in de eerste helft wel beter was. Waar ons speelplan op gestoeld was, is dat je weet dat PSV altijd met veel middenvelders komt en het lef heeft om één-tegen-één te spelen. Dan hoop je met de snelheid van Minteh en het een-tegen-een staan van Gimenez misschien met de lange bal, of als je er een keer doorheen speelt, ze in grote ruimtes te krijgen. Dat lukte ook met Santiago, maar helaas miste hij die.”

“Het tweede ding waar we veel aandacht aan hebben besteed is dat we ze of heel hoog en agressief onder druk wilden zetten, waar we dat de vorige keer met de linkerkant deden, deden we dat nu met de rechterkant. Of we zouden Ramalho volledig vrijlaten. Beide hebben we denk ik heel aardig gedaan.” In de tweede helft ging het een stuk beter, maar het is lastig in te schatten hoe dat komt. “Ik vond ons nog beter en meer drukzetten en herkende misschien ook nog iets sneller dat het voorin constant twee-tegen-twee was over de volledige breedte van het veld.”

Lutsharel Geertruida kreeg in de tweede helft een enorme kans op een doelpunt. “Ik denk als je ze achter elkaar zet, dat je één op één dezelfde kans ziet met Tillmann. Deze kreeg Lutsharel ook in De Kuip tegen PSV, maar dat is misschien ook het verschil tussen een verdediger die de kans krijgt en een middenvelder, alhoewel Geertruida ook wel een doelpuntenmaker is.”

Toch is de oefenmeester van mening dat Feyenoord op basis van de tweede helft met de winst van het veld had kunnen stappen. “Dan komt die vervelende Guus Til, die altijd weer fit is als wij precies tegen hem moeten. Hij laat dan ook wel een stukje kwaliteit en klasse zien, dus het is dan ook een geweldige goal. Hij is altijd voor de goal en daarom hadden wij hem heel graag willen behouden anderhalf jaar geleden. Door omstandigheden vonden wij dat dat niet kon, maar PSV ging wel met hem aan de haal. Vorig jaar deed hij ons al pijn en als ik hem nu zie staan denk ik ‘oh nee, niet weer Guus Til’.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert