App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Van Persie trots op zijn team: ‘Dan hebben wij het fantastisch gedaan’

Van Persie trots op zijn team: ‘Dan hebben wij het fantastisch gedaan’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink,

Robin van Persie werd gisteren met Feyenoord O19 uitgeschakeld in de Youth League door de leeftijdsgenoten van Bayern München. Toch is de trainer trots op zijn team, zo laat hij weten tegenover Feyenoord Media.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft hadden we het heel zwaar en komen we terecht achter. We creëerden te weinig en waren in de duels niet scherp genoeg. Dan zie je gewoon dat Bayern München een hartstikke goede ploeg is.”

Ondanks een achterstand bij rust was de strijdlust voelbaar in de tweede helft. “De wedstrijd was nog niet klaar en als je dan ziet hoe wij in de tweede helft beginnen, van de eerste minuut tot de allerlaatste seconde, dan hebben wij het fantastisch gedaan. Dan hebben we gewoon reclame gemaakt voor de club, voor de spelers zelf en voor het team. Het was knokken voor iedere meter en ook gewoon heel goed spel. Dan zit het echt totaal niet mee dat die derde niet toch nog valt.”

Van Persie is ondanks de uitschakeling trots op zijn ploeg. “Ik heb ook tegen die jongens gezegd, dat als je zo sterk kan terugkomen in de wedstrijd, dan betekent dat ongelofelijk veel dingen. Ten eerste dat ze veel veerkracht hebben, dat ze mentaal ongelofelijk sterk zijn, maar ook fysiek. De jongens zijn heel diep gegaan en zaten tegen kramp aan, sommige hadden het zelfs al. En dan alsnog druk blijven houden en heel veel kansen creëren. In hun reis naar profvoetballer worden, is dit een ongelofelijk mooie ervaring voor ze.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert