App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Minteh: ‘Ik hoop dat dan mijn ouders kunnen komen kijken’

Minteh: ‘Ik hoop dat dan mijn ouders kunnen komen kijken’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Yankuba Minteh was afgelopen zondag belangrijk voor zijn ploeg, toen hij met twee goals Feyenoord de overwinning in Almere bezorgde.

“Ik heb het niet altijd makkelijk gehad bij Feyenoord’, vertelt Minteh. “Ik raakte geblesseerd, daarna kwam de Afrika Cup er nog tussendoor, zodat ik minder heb kunnen spelen dan misschien mogelijk was. Het is niet eenvoudig om buitenspeler van Feyenoord te zijn. Je moet doelpunten maken en assists verzorgen én je defensieve taken uitvoeren. Dat is veel, maar voor mij geen punt. Zo ben ik opgegroeid als voetballer: eerst je taken, daarna aanvallen.”

Het wordt tijd dat de Gambiaan een stabiele vorm creëert, ook om zijn werkgever Newcastle United te laten zien wat hij in huis heeft. ”Ik ben nog niet klaar bij Feyenoord. Ik wil nog meer laten zien wat ik allemaal in huis heb. We zijn niet meer actief in Europa, maar er komen nog genoeg mooie wedstrijden aan.”

Zijn droom is om de bekerfinale te winnen. “Die lijkt me zó mooi om te mogen spelen. Daarvoor moeten we winnen van FC Groningen. Ik ken FC Groningen niet, maar zij die het kunnen weten, zeggen dat FC Groningen een heel goede ploeg heeft, ook al spelen ze op het tweede niveau.”

De vleugelaanvaller kijkt dan ook uit naar het duel van vanavond. “Voor mij is het een hele grote wedstrijd. Als we winnen, spelen we de finale. Ik hoop dat dan mijn ouders kunnen komen kijken, want dan zou ik mijn eerste prijs kunnen winnen als voetballer. En als ze niet komen, kijken ze in Gambia. Sinds ik bij Feyenoord speel, leeft het hele land met me mee.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert