App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Hancko: ‘Maar dan herinner je jezelf dat dit de kans is om iets speciaals te bereiken’

Hancko: ‘Maar dan herinner je jezelf dat dit de kans is om iets speciaals te bereiken’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord staat op 21 april in de finale van de TOTO KNVB beker. Makkelijk ging het allerminst, maar doelpunten van David Hancko en Ondrej Lingr waren genoeg voor de overwinning. Na afloop verscheen David Hancko voor de camera van ESPN.

“We waren onszelf niet in de eerste helft”, begint de mandekker. “We speelden langzaam, we maakten geen diepte, dus het was precies het tegenovergestelde van hoe we wilden spelen. Ik wil ook complimenten geven aan Groningen, want zij wisten wat ze wilden doen en maakten het ons erg moeilijk.”

FC Groningen speelde aanvallend en daardoor leek Feyenoord verrast. “We wisten het wel. De trainer heeft het ons laten zien in de bespreking dat ze hoog op het veld spelen met de twee spitsen. Ze willen veel rennen, maar mentaal waren we misschien een beetje vermoeid. Daar wil ik echter niet over spreken, want als je de halve finale speelt mag je niet spelen zoals wij deden in de eerste helft.”

Ook de verdediger merkt dat de vermoeidheid parten speelt. “Uiteraard. Toen ik in de tweede helft als linksback ging spelen, voelde ik ook dat ik erg moe was. Maar dan herinner je jezelf dat dit de kans is om iets speciaals te bereiken en ik denk dat we goed vochten voor onze kansen. De doelpunten kwamen uit goede loopacties en passes, dus dat heeft ervoor gezorgd dat wij naar de finale gaan.”

De verdediger is blij met zijn doelpunt. “Het was een goede pass van Calvin en ik wist dat hij linksbenig is, dus ik maakte de loopactie en was blij dat ik hem kon scoren. Ik ben heel blij, want ik miste tegen Roma en ook in de competitie een aantal kansen vanuit standaardsituaties, dus ik ben heel blij dat ik heb gescoord.”

 

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert