App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Dan zie je dat Feyenoord zich echt in die wedstrijd moet vastbijten’

‘Dan zie je dat Feyenoord zich echt in die wedstrijd moet vastbijten’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won zondag van Almere City en staat daarmee nog steeds stevig op de tweede plek. In de NOS Voetbalpodcast bespreekt Jeroen Grueter het spel van de Rotterdammers.

“Zonder die wedstrijd tegen Roma zou het ook al een lastig potje zijn geworden tegen Almere”, begint Grueter. “We weten wat Almere doet sinds ze in de eerste wedstrijden één punt hadden gehaald: dat is gewoon lange bal spelen en van daaruit verder voetballen. Het is best een leuk elftal met kwalitatief aardige spelers. Almere had de pech dat de hele machinekamer geschorst was met Koopmeiners en Reesink. Dat scheelde wel, maar was niet echt terug te zien op het veld. Als je zo diep bent gegaan zoals Feyenoord ging donderdag, echt een kater van jewelste, dan voelen de benen net wat zwaarder en moet je aantreden in Almere. Dat vergt wel iets van je vermogen om er iets van te maken.”

Grueter gaat verder. “Ik vond dat ze dat wel aardig deden.” Het afgekeurde doelpunt van Lutsharel Geertruida had kunnen helpen om de wedstrijd iets makkelijker te laten verlopen en er wordt vol verbazing gekeken naar de beslissing om hem af te keuren. “Zo’n VAR. Dit is dertig seconden voordat die bal in het net ligt. Als dat doelpunt wordt geteld is er niemand in Nederland die zich zal afvragen: oh zal Ritmeester van der Kamp de bal wel of niet controleren?” In de uitzending wordt de conclusie getrokken dat het doelpunt vooral had moeten tellen omdat er een groot gedeelte interpretatie bij kwam kijken, met de gedachte dat het niet direct van invloed was op het doelpunt.

“Dat doelpunt telt niet en dan zie je dat Feyenoord zich echt in die wedstrijd moet vastbijten om toch met de overwinning naar huis te gaan. Dat lukt dan na een aantal omzettingen”, vervolgt de verslaggever. “Dit keer was Minteh dan de gebraden haan met twee goals. Ik vind dat je daar best respect voor mag hebben, als je tegen zo’n tegenvaller aanloopt als Feyenoord is overkomen in Rome en dan toch met drie punten vertrekt uit Almere.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert