Home Laatste Feyenoord Nieuws Kritiek op Stengs: ‘Bambi on ice’

Kritiek op Stengs: ‘Bambi on ice’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord verloor gisteravond na strafschoppen van AS Roma en is daarmee uitgeschakeld in de Europa League. Op enkele spelers in de formatie van Slot was na afloop kritiek, onder andere op Calvin Stengs.

”Wat ik vooral opvallend vond is dat bepalende spelers van Feyenoord niet hun beste beurt maakten,” zegt Dennis Kranenburg in de podcast van RTV Rijnmond. ”Ik noem Calvin Stengs bijvoorbeeld. Hij werd niet voor niets al heel snel gewisseld. Op een gegeven moment werd er wat omgezet in het elftal. Ik zag Stengs druk zetten, het leek wel of hij aan het sjokken was. Die ging een duel in dan denk je: je moet er een keer stevig ingaan. Je mag best je lichaam gebruiken. Hij ging erin als een oude oma, dit zijn wedstrijden op topniveau!”

Emile Schelvis is het daarmee eens. ”Bambi on ice, dat gevoel heb je af en toe met Calvin Stengs. Er zit ook een ander aspect aan het voetbal, gewoon inzet. Duel tot op het bot willen gaan en je niet laten overlopen. Tot hier en niet verder, daar zit wat mij betreft nog altijd een stuk ontwikkeling in voor Stengs. Dat hoort ook bij topsport. Op het moment dat er meer van je verwacht wordt, dat je het fysiek en mentaal kan waarmaken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert