Home Laatste Feyenoord Nieuws Wellenreuther op zijn plek in Rotterdam: ‘Dat had alles te maken met de club Feyenoord’

Wellenreuther op zijn plek in Rotterdam: ‘Dat had alles te maken met de club Feyenoord’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Timon Wellenreuther is de vaste vervanger van Justin Bijlow. De Duitser krijgt, nu laatstgenoemde geblesseerd is, meer speelminuten dan hij aan het begin van het seizoen dacht. De steun van Het Legioen is iets wat de goalie koestert, zo laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

”Dat vind ik zo mooi aan deze club,” vertelt Wellenreuther. ”De steun is enorm, terwijl die mensen ook teleurgesteld zullen zijn dat Justin er niet meer staat.” Vanwege de afwezigheid van Justin Bijlow staat Wellenreuther nog onder de lat, maar wat brengt de toekomst? ”Het gaat nu om AS Roma uit. Al is het volgens mij niet gek als ik zeg dat het lang niet altijd makkelijk is om op de bank te zitten.”

De Duitse goalie koos er bewust voor de overstap te maken naar Feyenoord. ”Dat had alles te maken met de club Feyenoord, met de spelersgroep, met de achterban. Ik voelde dat ik mijn minuten zou krijgen, al is er altijd een risico dat je helemaal niet in actie komt. Aan het begin van het seizoen moest ik er al meteen een paar weken staan. En toen Justin uitviel tegen AZ weer. Dan doe je waarvoor je bent aangetrokken.”

Vanavond staat hij onder de lat, als de kraker tegen AS Roma op het programma staat. ”AS Roma moest in de slotfase in de Kuip echt achteruit, maar ik denk dat de kracht van onze aanhang daar meer te maken had dan met vermoeidheid. In Rome moeten we het zelf doen. Ja, natuurlijk heb ik op penalty’s getraind. Je kunt jezelf als keeper voorbereiden op strafschoppen. Ik kijk bijvoorbeeld video’s van spelers die mogelijk kunnen schieten. En niet die van de laatste maand, maar soms van jaren terug. Het kan allemaal net dat verschil maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws