Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot blikt vooruit: ‘Ik heb na de wedstrijd gezegd dat de 1-1 een heel moeilijke uitgangspositie is’

Slot blikt vooruit: ‘Ik heb na de wedstrijd gezegd dat de 1-1 een heel moeilijke uitgangspositie is’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord neemt het morgen in Rome op tegen AS Roma en tegenover het Algemeen Dagblad blikt Arne Slot vooruit op de ontmoeting.

”Ik heb na de wedstrijd gezegd dat de 1-1 een heel moeilijke uitgangspositie is”, begint de oefenmeester. ”En dat vind ik nog steeds. Ik heb de wedstrijd uitgebreid teruggekeken en dan zie je dat ze ontzettend veel individuele kwaliteiten hebben. Maar ik zag vooral een ongelooflijk volwassen ploeg.”

Slot ziet de geslepenheid bij de Italianen. ”Dit AS Roma is nog volwassener en nog slimmer dan ik al die tijd had gedacht. Als je inzoomt, zie je pas echt hoe goed ze met allerlei situaties omgaan.”

De oefenmeester haalt het voorbeeld aan dat verdediger Gianluca Mancini alle tijd nam om zijn veters te strikken. ”Gewoon om even de Kuip rustig te krijgen. Zo volwassen, zo slim in kleine dingen. Daar kunnen wij echt heel veel van leren.” Edoardo Bove kreeg een gele kaart en ook dat pakte AS Roma goed aan, aldus Slot. ”Maar dan komen twee medespelers en zeker niet de kleinste jongens een halve minuut met de scheidsrechter praten.”

”En kijk eens terug naar het moment waarop AS Roma terugspeelt op keeper Svilar en Ayase Ueda wil jagen. Mancini blokt hem in die sprint, ze vallen allebei op de grond en vervolgens protesteert uitgerekend Mancini bij de scheidsrechter omdat hij vond dat het een overtreding van Ueda was. Er zit zoveel slimheid in dit AS Roma. Heel volwassen, echt héél volwassen. Maar ook goed spelen, hoor.”

Toch hoopt de oefenmeester dat ook Feyenoord hierin stappen gaat zetten. ”Wij kunnen daar nog enorme stappen in zetten als je dat afzet tegen AS Roma. Die slimmigheidjes, dat is ook verschil in leeftijd. Spelers zijn slimmer aan het einde van hun loopbaan dan in het begin van hun carrière. Je krijgt dat gewoon mee van ervaren spelers. En die hebben ze voldoende.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws