App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot blikt vooruit: ‘Het valt of staat toch of we in staat zijn om hier ons eigen spel te spelen’

Slot blikt vooruit: ‘Het valt of staat toch of we in staat zijn om hier ons eigen spel te spelen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord neemt het morgen op tegen AS Roma en de ploeg van Slot weet dat het het maximale uit zichzelf moet halen om tot een resultaat te komen. Toch ziet trainer Arne Slot geen aanleiding om dingen compleet anders te gaan doen, zo laat hij weten op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

”Ik heb niet heel veel aanleiding om dingen compleet anders te doen,” begint de oefenmeester. ”Als je mij hebt gevolgd de afgelopen tweeënhalf jaar, doe ik dat overigens niet zo vaak. Als je dusdanig veel kansen creëert, is daar ook niet heel veel aanleiding voor, tenzij je zou zeggen dat als je iemand anders opstelt, je net zoveel kansen creëert en dat diegene ze misschien wel benut. Dat is dan de afweging die we zouden kunnen maken. Gezien mijn antwoord denk ik dat je al redelijk weet hoe het er morgen gaat uitzien.”

Slot verwacht niet dat Feyenoord bezwijkt onder de druk. ”De belangrijkste reden daarvoor is dat je al meer van dat soort wedstrijden hebt gespeeld, dat je daar constant van leert. Zoals we vorige week weer hebben geleerd, van onszelf en van de tegenstander. Dit elftal heeft toch ook al vrij veel grote wedstrijden gespeeld, in ieder geval een aantal individuen daarin. Als het niet bij ons is, dan wel bij de nationale teams. Ik geloof dat het wel helpt om in een ambiance als deze te gaan spelen. Het valt of staat toch of we in staat zijn om hier ons eigen spel te spelen. Daarvoor zul je ook zeker de beginfase door moeten komen.”

Feyenoord zal proberen het spel te maken. ”Ik zeg altijd, je hebt een speelwijze en een speelplan. Het speelplan moet wel in de buurt komen van de speelwijze; als wij morgen alle ballen naar voren gaan schieten, wijkt dat extreem veel af van onze speelwijze. Dat wil niet zeggen dat we daar af en toe gebruik van kunnen maken. Ik hoop morgen ook te zien dat wij van achteruit opbouwen, dat is wel de pijler onder ons seizoen. Dat wij van achteruit proberen verzorgd op te bouwen en een extra man op het middenveld te creëren, om van daaruit tot onze kansen te komen.”

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert