App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Toornstra over periode bij Feyenoord: ‘Dat vond ik een mooi moment’

Toornstra over periode bij Feyenoord: ‘Dat vond ik een mooi moment’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Jens Toornstra maakte in 2022 de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht. In de Fresia & Milan parkeren de bus Podcast blikt de middenvelder terug op zijn tijd in Rotterdam.

Het Conference League avontuur wordt als eerste besproken. ”Het was een heel mooi avontuur. Het begon een beetje wankel, want we vlogen er in de eerste kwalificatieronde bijna uit”, begint Toornstra over de confrontatie met FC Drita. ”Het werd een geweldig Europees trip langs alle landen en clubs en dat eindigde in de finale. Mijn mooiste herinnering aan dat seizoen? Niet de finale natuurlijk. Ik denk Union Berlin vond ik heel mooi. Het was uit, belangrijke wedstrijd en ik weet dat ik eerder naar de kant moest. Bryan Linssen ook. Echt op de sintelbaan stonden we het team toe te schreeuwen, dat vond ik een mooi moment. Olympique Marseille uitgeschakeld in een uitwedstrijd, dat was ook een mooi moment.”

Was Slot de beste trainer uit zijn loopbaan?  ”Ja, zeker! Uiteraard maakt zijn visie hem bijzonder. Als je ziet hoe hij zijn teams laat voetballen. Ook de manier waarop hij de dingen overbrengt. Hij kan oefeningen doen, en je daarin ook duidelijk uitleggen op welk stuk van het veld dit soort situaties gaan voorkomen, dan krijg je er een goed beeld bij. Buiten dat, was hij ook heel duidelijk en eerlijk naar iedereen toe. Ik durf bijna wel te stellen dat er geen onvertogen woord is gevallen dat seizoen. Terwijl er toch heel veel jongens iedere week teleurgesteld werden. Dat is knap hoe hij dat heeft gemanaged. Dat doet hij uiteraard niet alleen. Daar heeft hij ook assistenten voor, dat is zeker een kwaliteit van Slot.”

 

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert