App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Clubicoon Willem van Hanegem 80 jaar

Clubicoon Willem van Hanegem 80 jaar

door FR010 Redactie
0 reacties

Willem van Hanegem viert vandaag (dinsdag) zijn tachtigste verjaardag. Namens de hele club feliciteert Feyenoord haar icoon van harte met het bereiken van deze bijzondere leeftijd.

Willem van Hanegem kan met recht worden omschreven als een van de grootste Feyenoorders uit de geschiedenis van de club. De in 1944 geboren linkspoot was zowel als speler en later als trainer zeer succesvol in De Kuip en ontwikkelde daarnaast een onvoorwaardelijke liefde voor Feyenoord, die hij tot op de dag van vandaag niet onder stoelen of banken steekt.

‘De Kromme’ won met Feyenoord als speler in 1970 de Wereldbeker en de Europacup I en maakte tevens deel uit van het team dat vier jaar later de UEFA Cup won. Achter zijn naam staan verder drie landstitels, de UEFA Cup en een KNVB Beker. Ook als hoofdtrainer kende hij vele successen, met het kampioenschap in 1993 het winnen van de beker in 1994 en 1995.

Op haar officiële clubkanalen staat Feyenoord vandaag uitgebreid stil bij de tachtigste verjaardag van Van Hanegem. Zo vind je op Feyenoord ONE een fraaie collectie met meerdere video’s, waaronder een groot interview dat recent is opgenomen in De Kuip.

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert