Home Laatste Feyenoord Nieuws Clubicoon van Hanegem 80 jaar: Feyenoord is gewoon het mooiste wat er is, dat is soms ook de reden waarom je er de pest in hebt’

Clubicoon van Hanegem 80 jaar: Feyenoord is gewoon het mooiste wat er is, dat is soms ook de reden waarom je er de pest in hebt’

door Dominique Rademaker
0 reacties

Willem van Hanegem is vandaag 80 jaar geworden en in gesprek met Feyenoord One gaat hij in op zijn liefde voor Feyenoord.

“Ik kwam hier toen ik twintig of eenentwintig was, dat waren mooie periodes geweest. Ik ben even weg geweest en weer teruggekomen”, begint Van Hanegem. “Feyenoord is gewoon het mooiste wat er is, dat is soms ook de reden waarom je er de pest in hebt. Als je hier zo lang loopt, zie je altijd al die oude mensen bij het veld staan. Elke ochtend maar weer, het was iets geweldigs. Daarom zeg ik: dit is een club. Het is niet altijd de beste club, maar wel de mooiste club die er is. Daar word je ook helemaal gek van. Als het af en toe niet loopt, dan doet het zeer en ga je mopperen op jouw manier.”

Het clubicoon krijgt ook de vraag hoe hij tegen het huidige Feyenoord aankijkt. “Die zijn heel goed soms, en dan opeens is het helemaal weer weg. Ik heb ze wedstrijden zien spelen en vergeet dat niet. Heerenveen hier thuis, dat was echt ongelofelijk goed. Dat was het begin dat ze heel veel door het midden gingen spelen. Nu wil je zo blijven spelen, omdat trainers zo eigenwijs zijn als de zenuwen.”

Van Hanegem gaat verder. “Normaal als ze hier naartoe komen dan verdedigen ze al. Als je dan door het midden blijft spelen dan heb je het helemaal. De buitenspelers die doen dan heel weinig mee. In het begin zag je veel dreiging met een opkomende back, dat was geweldig om te zien. Hartman, een eigen jongen, hier vandaan en zag je hem er telkens overheen komen. Nu heb je dat een paar keer gezien de laatste wedstrijd, maar dat heb je een hele tijd niet gezien.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws