Home Laatste Feyenoord Nieuws Vink onder de indruk: ‘Beelen vult dat heel goed in’

Vink onder de indruk: ‘Beelen vult dat heel goed in’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Thomas Beelen mocht gisteravond tegen AS Roma in de basis starten en maakte een ijzersterke indruk. Marciano Vink is dan ook vol lof over de jongeling, zo laat hij weten tegenover ESPN.

“Bij Gernot Trauner is er vaak kritiek vanwege zijn snelheid en beweeglijkheid. Beelen vult dat heel goed in. Hij heeft heel goed gespeeld tegen een van de beste spitsen van Europa. Vink had niet het idee dat Beelen onder de indruk was: “Hij liep continu goed mee en hield de ruimtes klein. We zeiden vooraf al dat hij ontzettend snel is en dat is iets wat je nodig hebt als verdediger. Je moet positioneel in de gaten hebben wat er gebeurt en waar het gevaar vandaan kan komen.”

De laatste twee wedstrijden had de jongeling dan ook een basisplaats. “Afgelopen zondag tegen Sparta deed hij het goed en nu weer. Twee vinkjes achter zijn naam,” aldus Vink. Kees Kwakman gaat in op het feit dat Slot er een extra verdediger bij wilde hebben: “Dat is eigenlijk zonde voor Beelen. Dat is de derde centrale verdediger na Trauner en Geertruida. Hancko neem ik niet mee, die staat aan de linkerkant op eenzame hoogte.”

Kwakman gaat verder: “Als er dan nog een extra speler bij was gekomen, was Beelen niet aan de bak gekomen. Je moet hem ook aan het werk zien op een gegeven moment. Hij had tijd nodig, maar dat is heel normaal voor zo’n stap. Als hij zich ontwikkelt, moet hij ook minuten krijgen,” besluit hij.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws