Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot hoopt op terugkeer spelers en rekent op legioen

Slot hoopt op terugkeer spelers en rekent op legioen

door FR010 Redactie
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Bij Feyenoord staat vandaag (vrijdag) alles in het teken van herstel, na de heenwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. Over dik 48 uur wacht alweer de volgende opgave, als RKC Waalwijk op bezoek komt in De Kuip.

Zonder maar liefst zeven spelers gaf het team van trainer Arne Slot donderdagavond alles wat het in zich had, hartstochtelijk gesteund door het legioen. Hoewel dat niet leidde tot een zo vurig gewenste overwinning, biedt het gelijke spel tegen de Romeinen voldoende perspectief voor volgende week.

Met de return in Rome is echter niemand nog bezig in het Rotterdamse kamp. Eerst vraagt de Eredivisie weer alle aandacht, nu speelronde 22 voor de deur staat. Eerder dit seizoen had Feyenoord in Waalwijk nog de handen vol aan RKC en werd er nipt met 1-2 gewonnen. Slot: ‘En bij hen is het vertrouwen ongetwijfeld toegenomen dankzij de knappe 2-0 overwinning op N.E.C. van vorige week.’

Ook bij de vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd in korte tijd hoopt Slot op de twaalfde man. ‘Tegen AS Roma was de sfeer geweldig, de supporters stonden de hele wedstrijd achter ons. Zeker in deze fase waarin de wedstrijden elkaar in een moordend tempo opvolgen, hebben we die steun ook zondag weer heel hard nodig. Dat verdienen de jongens ook. We gaan er alles aan doen om die wisselwerking weer te creëren.’

Daarnaast hoopt Slot een aantal spelers te zien terugkeren uit de ziekenboeg. ‘Voor Lutsharel Geertruida en Quinten Timber kwam AS Roma te vroeg, mogelijk is zondag voor hen wel haalbaar. Alireza Jahanbakhsh gaat de wedstrijd zeer waarschijnlijk niet halen, maar Santiago Gimenez kon gisteren invallen dus gaan we er vanuit dat we over hem kunnen beschikken.’

Justin Bijlow, Gernot Trauner, Thomas van den Belt en Gjivai Zechiёl missen het duel van zondag in elk geval.

Feyenoord – RKC Waalwijk begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op ESPN 2.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws