App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Positieve stemming: ‘Als Slot daarin slaagt dan liggen er kansen’

Positieve stemming: ‘Als Slot daarin slaagt dan liggen er kansen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord trapt vanavond om 18:45 af tegen AS Roma. Freek Jansen en Simon Zwartkruis zijn in Rondje Eredivisie positief gestemd over de kansen van de ploeg van Slot.

Over de defensie van de Romeinen is Zwartkruis duidelijk. “De aanvallende backs zijn het meest interessante van het veld, omdat die heel vaak weg zijn. Het gaat vaak over de vleugelspelers van Feyenoord. Het rendement of het gebrek daaraan. Maar als Slot erin slaagt om diepte aan te brengen en dat die ruimtes goed bespeelt worden, dan liggen daar wel kansen hoor. Ze zijn sowieso verdedigend wel kwetsbaar, want zijn van vijf naar vier verdedigers gegaan onder De Rossi.”

Ook de cijfers vallen op. “Ze hebben volgens mij dertig tegengoals. Als je de vijf ploegen onder ze ziet die hebben allen betere defensies dan Roma. Die hebben betere cijfers. Daar valt echt wel wat te halen, ook al is Giménez niet in vorm. Dat is toch wel belangrijk of hij meedoet”, aldus Zwartkruis.

“Ik vind Timber ook heel belangrijk. Hij is dit seizoen zo sterk daar”, vult Freek Jansen aan. “Je ziet nu wel als er wat wegvallen dat het gelijk een stuk minder wordt. Ik ben ook wel benieuwd wat Slot gaat doen. Angeliño gaat er veel overheen, dus moet ie daar maar een Nieuwkoop opstellen? Dan heb je niet dat je daar dan heel snel van kan profiteren. Of ga je van eigen kracht uit en gooien wel een eigen rechtsbuiten neer”, besluit hij.

 

 

Reageer op dit artikel

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert