Home Laatste Feyenoord Nieuws Hartman: ”Het is denk ik een prima overwinning”

Hartman: ”Het is denk ik een prima overwinning”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won gisteravond met 2-0 van Sparta en staat daarmee weer iets steviger op de tweede plek. Verdediger Quilindschy Hartman is blij met de overwinning, zo laat hij weten tegenover Feyenoord Media.

”Het is denk ik een prima overwinning,” begint Hartman. ”We hadden veel de bal, gelukkig konden we dat vandaag op tijd omzetten naar een goal waardoor we uiteindelijk een makkelijke avond hebben. Ik had wel verwacht dat ze zo defensief zouden spelen, ze hebben best wat snelle jongens voorin, dus dan kunnen ze ook wel laag spelen en hopen dat de bal eruit komt. Ze hebben volgens mij niet eens geprobeerd om iets te halen hier.”

De verwachting was dat Sparta na het doelpunt van David Hancko meer zou gaan voetballen. ”Dat dacht ik ook, nu gaan ze misschien iets meer komen en komt er meer ruimte. Uiteindelijk was het meer een soort trainingspatroon. Telkens de bal rond de zestien en proberen een aanval op te bouwen. Heel veel mensen en dan is het moeilijk om daar doorheen te spelen. Dan heb je meer momenten nodig waarin je de bal verovert om een kans te creëren. Dat gebeurde ook niet heel erg, waardoor wij veel de bal hadden.”

De verdediger zelf was ook een aantal keer gevaarlijk met een voorzet. ”Je probeert altijd zoveel mogelijk op te komen, maar het is lastig als iedereen van hun al heel laag staat om er dan ook nog overheen te gaan. Ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen in de aanval, maar nu helaas geen assist.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws