Home Laatste Feyenoord Nieuws Beelen positief: “Ik heb sowieso verdedigend heel veel geleerd, en kan ik nog steeds heel veel leren”

Beelen positief: “Ik heb sowieso verdedigend heel veel geleerd, en kan ik nog steeds heel veel leren”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Thomas Beelen mocht vandaag tegen Sparta in de basis beginnen. Tegenover ESPN geeft de jonge verdediger zijn visie op de wedstrijd.

“Ik denk best veel, omdat ik best veel simpele passes heb gespeeld. Misschien hoog in de tachtig”, reageert Beelen op het percentage aangekomen passes. De verdediger had een nauwkeurigheid van 97%. “Dat is heel veel! Maar zoals ik al zei, redelijk veel simpele ballen gespeeld richting de zijkanten, dus dan is het vrij makkelijk om hem hoog te houden.”

Het was voor Beelen zijn tweede basisplaats in de competitie, toevalligerwijs was de eerste in de uitwedstrijd tegen Sparta. “Dat is voor mij persoonlijk, maar als team ook, omdat we daar een wat mindere wedstrijd speelden.” Beelen weet dat dit het moment is om zich te bewijzen. “Uiteindelijk weet je dat dit soort dingen in een seizoen gebeuren, dus als je niet veel speelt moet je zorgen dat je altijd fit blijft. Ik denk dat ik niet veel heb gespeeld, maar wel veel heb geleerd in de afgelopen tijd.”

De jonge verdediger was dan ook klaar voor zijn basisplaats. “Ik heb sowieso verdedigend heel veel geleerd, en kan ik nog steeds heel veel leren. Bij PEC was het natuurlijk redelijk veel vol gas naar voren. Daar was ik wel verdediger, maar heb ik niet echt verdedigd denk ik. Aan de bal zit er veel meer denken bij en daar moest ik wel aan wennen dat het echt in je systeem komt. Dat gaat steeds beter en kan ik nog steeds stappen in maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert