Home Laatste Feyenoord Nieuws Zorgen om Bijlow: ”Ze moeten zijn belastbaarheid wel echt onder de loep gaan nemen”

Zorgen om Bijlow: ”Ze moeten zijn belastbaarheid wel echt onder de loep gaan nemen”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Justin Bijlow moest afgelopen zondag geblesseerd het veld verlaten en is wederom lange tijd uit de roulatie. Joop Hiele, Ed de Goeij en Edwin Zoetebier geven hun visie op de blessures van de sluitpost.

”Ze moeten zijn belastbaarheid wel echt onder de loep gaan nemen en kijken of er een trend zichtbaar is in zijn blessurehistorie”, zegt Zoetebier tegenover ESPN. ”Al ga ik ervan uit dat er al met man en macht aan gewerkt wordt.” Zoetebier is wel van mening dat Bijlow straks gewoon weer eerste doelman moet worden. ”Hij heeft in principe alles wat een goede keeper nodig heeft, behalve zijn fitheid.”

Ook Joop Hiele maakt zich zorgen. ”Laat ik voorop stellen dat ik het heel erg vind om dit te zeggen, met name voor Bijlow zelf. Want voor hem is dit natuurlijk het grootste drama. Voor een sportman is dit natuurlijk verschrikkelijk. Maar je moet je ogen ook niet sluiten voor de werkelijkheid. Hij is elk seizoen langdurig uitgeschakeld en mist de helft van de wedstrijden. Feyenoord moet zich echt af gaan vragen ‘hoe nu verder?’”

De Goeij sluit zich daarbij aan. ”Ik ga er nog steeds vanuit dat het pech kan zijn. Hij heeft zijn warming-up normaal doorstaan, speelt gewoon een half uur, niks aan de hand, en dan schiet het er bij het inspelen van de back ineens in. Dat kan altijd gebeuren, hoe fit je ook bent. Ik denk dat hij nog van geluk mag spreken dat hij geen lange bal gaf. Als hij met kracht had geschoten was de blessure misschien wel nog ernstiger geweest.”

De Goeij is van mening dat Feyenoord er goed aan doet het seizoen uit te spelen met Wellenreuther. ”Ik weet niet wat de afspraken zijn. Als de afspraak is dat Justin altijd de nummer 1 is, moeten ze zich daar vanzelfsprekend aan houden. Maar als er geen afspraken zijn, en Wellenreuther doet het goed, dan kunnen ze overwegen om hem te laten staan. Dan moeten ze in de zomer weer om de tafel om te kijken hoe ze het volgend jaar gaan doen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws