Home Laatste Feyenoord Nieuws Transfermarkt gesloten: 171 spelers wisselden van club

Transfermarkt gesloten: 171 spelers wisselden van club

door Redactie FR010.nl
0 reacties

Na een roerige transfer deadline day is de winterse transferwindow ten einde. Clubs in Nederland hadden tot 1 februari 23.59 uur de mogelijkheid om nieuwe spelers aan te trekken en maakten daar in totaal 171 keer gebruik van. De laatste transfer kwam op naam van Sylla Sow, die de overstap maakt van Go Ahead Eagles naar N.E.C Nijmegen.

Na een rustig begin zat het venijn als altijd in de laatste dag. Onder druk wordt alles vloeibaar en dat geldt zeker voor transfers. De opvallendste transfer was de komst van Jordan Henderson naar Ajax. Het 33-jarige Liverpool-icoon kwam over van Al-Ettifaq uit Saoudi-Arabië. FC Twente zag spits Manfred Ugalde naar Spartak Moskou vertrekken. De nummer drie van de Eredivisie haalde als vervanger Myron Boadu op huurbasis van AS Monaco. De aanvaller hoopt met de terugkeer naar Nederland ook weer in beeld te komen voor Oranje.

Driouech

Feyenoord en PSV aasden op ’transfer deadline day’ allebei op Couhaib Driouech. Beide topclubs zagen een buitenspeler naar het buitenland vertrekken. Yorbe Vertessen (PSV) kreeg na lang aarzelen toestemming om voor Union Berlin te tekenen. Javeiro Dilrosun gaat voor een avontuur bij Club America, de grootste club van Mexico. Maar na een ware transferthriller kwamen zowel Feyenoord en PSV er niet uit met Excelsior en maakt de rappe dribbelaar het seizoen gewoon af in Kralingen.

Met 171 overschrijvingen werd er door de clubs meer gehandeld dan vorig seizoen, toen de teller op 167 transfers bleef steken.

Binnen Nederland

In totaal waren er binnen Nederland 42 transfers. Daarnaast werden er 61 spelers uit het buitenland aangetrokken, terwijl nog eens 68 spelers juist het avontuur buiten de landsgrenzen opzochten.

Ook op de laatste dag van de transfermarkt werd er volop gehandeld. In de laatste 24 uur werden er 50 deals gesloten. Met de late overgang van Sylla Sow van Go Ahead Eagles naar N.E.C. Nijmegen kwam er een einde aan de transferperiode.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen waren er 11 overschrijvingen binnen het betaalde voetbal, waarvan 2 binnenlandse overschrijvingen. 6 spelers kwamen van het buitenland naar Nederland en 3 spelers vertrokken juist naar het buitenland.

Amateurvoetbal

In het amateurvoetbal waren er 506 internationale overschrijvingen; 264 spelers kwamen van een buitenlandse club naar Nederland, 77 spelers bewandelden de omgekeerde weg. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen er 345 internationale overschrijvingen waren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws